Kina Björklund

Keramiker från Stockholm och medlem i Konsthantverkarna, Konsthantverkscentrum och blås&knåda ställde senast ut på Galleri Anna H. år 2004.

Kina  återkommer nu och visar ljusstakar som är en fortsättning av de ”folkloristiska” blomflak som hon jobbat med under senare år. Med ljusstakarna har Kina Björklund låtit blomflaken ”rinna över” och gett dem ett skulpturalt uttryck. Bruksfunktionen är viktig för konstnären som tidigare oftast jobbat med vitt i reliefdekor. De senare arbetena, och även de som nu visas på Galleri Anna H., är däremot fulla med färg.

Kina Björklund har ateljé i Gustavsbergs porslinsfabriks gamla lokaler i Stockholm. Kina gick ut Konstfacks linje för keramik och glas 1993 och gick året därpå Konstfacks linje för Måleri. Hon är representerad på Röhsska, Statens Konstråd och ett flertal kommuner och landsting. 2007 (liksom 2004) var Kina med på samlingsutställningen ”Collect” på Victoria and Albert Museum i London. Bland stipendier kan exempelvis nämnas Konstnärsnämnden 2003 och IASPIS 2004.

Vernissage lördagen den 26 september kl 13 – 16

Utställningen är öppen onsdag – torsdag 12 – 17 och fredag – söndag 12 – 15
Utställningen pågår t o m 11 oktober

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: