Ulla Forsell, glas, och Hedvig Westermark, smycken

Galleri Anna H.

14 nov – 6 dec 2009

 Två konstnärer från Stockholm, erfarna, rikligt meriterade och representerade.

Ulla Forsell tillhör studioglasets pionjärer och har hytta i Stockholm sedan 1974. Ulla har deltagit i en lång rad utställningar såväl i Sverige som utomlands och hennes verk finns bl a på Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska Museet i Göteborg, Corning Museum of Glass i USA, Hokkaido Museum of Modern Art Sapporo i Japan m fl.

Ulla Forsell skriver om utställningen på Galleri Anna H.: ”Den handlar om hösten. Guldskimrande eklöf, ekorrar och ekollon och sommarens sista blommor som ännu glöder. Litet vemodigt, litet trolskt. Glaset är blåst, vattenskuret, förgyllt, slumpat, limmat, förspeglat… En spegelvägg av botaniska plancher, en ljuskrona, ekbladskvistar och flowers forever.”

Hedvig Westermark har ateljé och butik på Hornsgatspuckeln i Stockholm och är medlem i Konsthantverkarna och i Nutida Svenskt Silver sedan tidigt 80-tal. Konstnären har deltagit i en rad utställningar i Sverige och utomlands och är bl a representerad på Nationalmuseum och på Röhsska Museet.

Hedvid Westermark säger om sin konst: ”Bärbart och vackert har varit mitt mantra i tjugofem år. Jag vill att mina smycken skall betyda nåt speciellt för bäraren, bli ett signum, bli ett med hennes kropp. Älskas och användas ofta, få henne att känna sig vacker och stolt.”

Till utställningen på Galleri Anna H. har konstnären gjort ett antal helt nya föremål, men använt former och material som hon under årens lopp återkommit till. Klot och cirklar, pärlor och stenar av enkel slipning.

”Jag jagar inte det perfekta som för mig blir ointressant, utan synliga spår av mina händer och tankar. Jag söker istället uttryck som blir igenkännbart och självklart.”

Vernissage lördagen den 14 november kl 13 – 16

Utställningen pågår 14 nov – 6 december och är öppen ons-torsdag 12 – 17 och fre-lör-söndag kl 12 – 15

Välkommen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: