Karin Bengtson och Ulla Magnusson

Galleri Anna H.

10 – 25 april 2010.

På lördag den 10 april är det vernissage på Galleri Anna H. i Göteborg.

Karin Bengtson, keramiker som bor och arbetar i Vimmerby, och Ulla Magnusson, bildkonstnär från Karlstad, ställer ut tillsammans.

Karin Bengtson, född 1956, är medlem i Kaolin och i Konsthantverkscentrum i Stockholm. Karin har bl a erhållit Konstnärsnämndens 2-åriga arbetsstipendium och fick nyligen Konsthantverkets Vänners stipendium för 2010. I prismotiveringen skriver Love Jönsson:

Med stor kärlek till keramiken och en gedigen kunskap om form och glasyr skapar Karin Bengtson lergodskärl, som lockar till beröring och bruk. I reliefer och dekorer som lyfter fram materialtes kvaliteter skapas omväxlande och levande ytor.

På Galleri Anna H. visar Karin bl a små skålar, raka burkar i olika storlekar och cylindrar. Med målade mönster i svart och vitt. Kanske blir det också något i grönt, gult och rött.

Om Karin är en ny bekantskap för Galleriets besökare så är Ulla Magnusson en kär bekant skulle man kunna säga. Ulla har haft separatutställning på Galleri Anna H. vid ett par tillfällen och dessutom varit med i flera samlingar. Ulla jobbar företrädesvis med collage och screentryck.

Screentryck är en lång process som innehåller scanning av föremål, överföring till schablon, komposition och färdigställning.
Collage är en enklare metod där Ulla Magnusson jobbar med hela ytan samtidigt. Ulla använder då papper, klipper och komponerar, använder en botten som anger tonen. Och avslutar genom att använda krita och akvarell.
Ulla Magnusson, som är utbildad textilkonstnär på HDK i Göteborg, visar också en gobelängväv.

Vernissage lördagen den 10 april kl 13 – 16.

Utställningen pågår 10 – 25 april.
Öppettider onsdag – torsdag 12 – 17, fredag – söndag 12 – 15.

Välkommen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: