Först ska vi dricka te

Galleri Anna H.

18 september – 3 oktober 2010.

Lördagen den 18 september är det vernissage på en utställning med Aja Eriksson som presenterar ett nytt kapitel i den pågående och poetiska bildberättelsen Först skall vi dricka te.

Sviten inleddes år 2001 med en utställning på det radikala Nationalgalleriet i Gamla Stan, fortsatte sedan till Göteborgs Konstförening då motivgalleriet fördjupades med djurens oåtkomliga sagovärld. Berättelsen utvidgades nu med en utställning på Kulturhuset Fyren i KBA år 2007 och i Åbo, Finland, då hon visade en serie historiska porträtt i gustaviansk drömmiljö. På Dalslands museum år 2009 blir berättelsen mörkare och figurernas väg genom landskapet allt farligare.

Aja Eriksson är en egensinnig och mångsidig bildberättare med stor bredd och en aldrig sinande fantasi. Hon räknas som banbrytare inom textilkonst och barnboksillustration och har arbetat med teater och film sedan studieåren på 70-talet. Filmografin omfattar tiotalet titlar (egna novellfilmer, scenografi och manus).

Aja har sedan tio år tillbaka framträtt främst som målare/poet i olja och tempera. Motivkretsen omfattar naturens färgspel, livets magi, mystik och ändlighet. Samt ett prinsessbröllop som mellanstick (Nationalgalleriet, Stockholm 2010).

Vernissage lördagen den 18 september kl 13 – 16.

Utställningen pågår 18 september – 3 oktober.

Öppettider onsdag – torsdag 12 – 17, fredag – söndag 12 – 15.

Välkommen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: