Kristina Anshelm Helena Mellin Ulla Wennberg

De tre konstnärerna började skissa på ett gemensamt projekt våren 2008. Året efter visades deras gemensamma tema ”Three Printmakers at Home” i Jyväskylä, Finland, tillsammans med verk av18 andra grupper från hela världen.

Konstnärerna, alla verksamma i Stockholm, har samarbetat med denna typ av gränsöverskridande grafikinstallationer under en tioårsperiod. Det började med utställningen ”Det grafiska rummets möjligheter” på Kalmar Konstmuseum och efter många nedslag sedan dess har alltså turen nu kommit till Göteborg.

Utställningen på Galleri Anna H. är en utveckling av det projekt som visades i Jyväskylä. Den har till delar också visats på Grafiska Sällskapet i Stockholm december 2009 och då under namn ”Hemma hos”.

Kristina Anshelm är född 1942 och utbildad på Konsthögskolan i Stockholm. Kristina arbetar huvudsakligen med träsnitt och är representerad på ex Nationalmuseum och Konstmuseet i Göteborg. Kristina Anshelm har, förutom i den nu aktuella gruppens utställningar, haft en lång rad separatutställningar samt deltagit i många samlingsutställningar.

Helena Mellin, född 1947, är utbildad på Grafisk formgivning, Konstfack, Stockholm. Även Helena har en lång utställningsverksamhet bakom sig, separat- och samlingsutställningar, i bl a Kina, på Kulturhuset och på Konstakademin i Stockholm samt runtom i landet.

Ulla Wennberg, född 1948, är utbildad på Konsthögskolan i Stockholm. Bland hennes separatutställningar under senare år kan nämnas Grafiska Sällskapet i Stockholm, Konstfrämjandet i Karlstad och Konstnärshusets Grafikgalleri också i Stockholm.

Vernissage lördagen den 19 februari kl 13 – 16

Utställningen pågår 19 februari till 6 mars
och är öppen ons – torsdag kl 12  -17 samt  fre – lör – söndag kl 12 – 15

Välkommen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: