Pasi Välimaa

Pasi Välimaa, textilkonstnär och formgivare, föddes i Nystad i Finland år 1968. Konstnären bor och arbetar i Stockholm och är sedan 2009 också professor vid Stenebyskolan, Göteborgs Universitet.

Pasi Välimaa är representerad på Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska Museet i Göteborg, Statens Konstråd samt vid ett flertal kommuner och landsting.

År 2004 fick Välimaa The Nordic Award in Textiles, Nordens största textilkonstpris. Pasi har vidare bl a tilldelats Statens Konstnärsnämnds femåriga arbetsstipendium i två omgångar.

Förutom en lång rad separatutställningar och offentliga uppdrag i Sverige har Välimaa också deltagit i samlingsutställningar över en stor del av världen som exempelvis på Victoria & Albert Museum och i London, Helsingfors, Australien, Polen och Frankrike.

Pasi Välimaa skriver själv om den aktuella utställningen på Galleri Anna H.,

”Jag visar en serie textila verk i mindre skala. Mörkt och slitet, sönderbränt och skört. Arkitektoniska byggen som kollapsat och tappat sin form. Som gamla hus, skelett av något som varit. Jag har fogat ihop tygbitar till dessa labyrint med det minsta av materialet, har lekt med tygernas patina och komponerat. Viktiga övningar för mig. Skisser i mitt eget material.

Större stycken med grova stygn. Även här brända tygrester. Inget spill, alla möjliga former tillsammans. Lapptäcken, grova och yxiga i uttrycket. Som hämtat direkt ur naturen.”

Vernissage lördagen den 2 april kl 13 – 16

Utställningen pågår t o m 17 april
och är öppen ons – torsdag  12 – 17, fre – söndag 12 – 15

Välkommen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: