Anna Kåks & Sven Möller

Anna Kåks och Sven Möller, två keramiker från Hedemora i Dalarna.

Anna Kåks gick ut Konstfack, keramik och glas, 1994 och har sedan dess deltagit i en lång rad utställningar. Anna har erhållit Statens bildkonstnärsfonds arbetsstipendium vid flera tillfällen.

Anna Kåks började redan på Konstfack att intressera sig för upprepningar och den gradvisa förskjutningens innebörd. Uttrycket i Annas keramik frigör sig från materialens krav.

”Fantasin får flöda, och man kan njuta av att ha roligt med helt nya idéer eller fånga upp gamla och vidareutveckla dem.”

Under de senaste åren har Anna Kåks jobbat med temat från A till Ö, ett eget keramiskt formalfabet. Det skrivna ordet spelar stor roll i dagens samhälle. Anna gör ett alfabet där orden inte har den centrala rollen utan formen, skapandets eget språk. Varje bokstav representeras av ett unikt föremål.

Sven Möller gick på Konstfack, keramik och glas, åren 1984-89. Även Sven har en lång rad utställningar bakom sig och har erhållit stipendier ur Bildkonstnärsfonden, bl a innehar konstnären ett femårigt arbetsstipendium till och med 2014.
Sven Möller säger om sin keramik;

”Idéer kommer och går. En del surnar men vissa består och blir till bockad ståltråd stöpt i lera, andra till ovala fat som gjorda för portugisisk lammstek. Allt började på Konstfack med en kärlek till spilkummar och den tegelröda lergodsleran. Nu många år senare lever denna kärlek kvar men har under de senaste åren berikats med bondsmide, ståltråd och skruvar och gett en keramik som stöpts och skruvats ihop.”

Vernissage lördagen den 17 mars kl 13 – 16

Utställningen är öppen ons – torsdag 12  – 17, fre – söndag 12 – 15

Välkommen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: